OVER MIJ

Mijn naam is Mary Volkers-Bredewold. Ervaren overheidsmanager, adviseur en conflictbemiddelaar.

Met oprechte belangstelling voor mens en organisatie en mijn vermogen moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken neem ik mensen mee in veranderprocessen. Of het nu gaat om organisatieontwikkeling,  professionalisering van een team, verandering door nieuwe wetgeving. Mens en team betrek ik intensief bij het doel van de verandering. Samen bespreken we welke stappen we daarin hebben te zetten.

Als conflictbemiddelaar laat ik mensen ervaren hoe ze zelf aan het roer kunnen staan om conflicten op te lossen. Ik laat ze zien hoe ze het kunnen aanpakken om samen het gesprek erover aan kunnen gaan.

Vanuit mijn eigen ervaringen met veranderprocessen en conflicten en de wens deze anders aan te pakken heb ik in 2014 mijn bedrijf Volkers Interim opgericht. Mijn missie is overheidsorganisaties te helpen hun veranderprocessen succesvol door te voeren, zorgvuldig te borgen in de organisatie met oog en hart voor de mensen in dat proces. Mijn eigen persoonlijke aanpak stem ik af op de missie en visie van uw organisatie.

Mijn drijfveer is om mensen te laten ervaren hoe ze vanuit veiligheid en vertrouwen betrokken worden bij de verandering en welke rol ze daarin zelf kunnen pakken. Ook als er een team samengevoegd moet worden met een ander team en zelfs als er banen op de tocht staan.

Conflictbemiddelaar ben ik geworden omdat ik in mijn werk en privéleven merkte dat mensen het vaak ontzettend moeilijk vinden om met elkaar in gesprek te gaan over een conflict. Liever vermijden ze elkaar of praten ze er niet over dan echt met elkaar te communiceren. En dit terwijl het conflict ze soms slapeloze nachten bezorgt. Of binnen teams de sfeer erdoor bepaald wordt waardoor er onbedoeld een onderstroom ontstaat.

Mensen die graag het conflict op willen lossen en die niet goed weten hoe ze dat moeten aanpakken bied ik daarbij ondersteuning. Want hoe fijn is het als tijdens de mediation spanningen oplossen en mensen weer echt met elkaar kunnen praten. Als ik in een nazorggesprek hoor dat de contacten weer goed zijn of mensen zelfs weer bij elkaar op visite komen dan word ik daar blij van.

Nieuwsgierig naar de herkomst van het kleurrijke plaatje bovenaan elke pagina?

Het is een onderdeel van een tweeluik dat mijn nicht Tineke Groenewoud voor me heeft geschilderd. Ze deed het me kado voor mijn 50e verjaardag. Het hangt in mijn werkkamer en staat symbool voor mij in mijn werk als ‘mens tussen en naast mensen’. Een dierbaar geschenk van een prachtig mens.